Második nap
Annamária óvó néni meghívta hozzánk Bezovics Judit ételszobrászt - részt vett többek közt a luxemburgi Élelmiszeripari Világkiállításon megrendezett Ételszobrász Világbajnokságon, ahol 56 ország, 2500 versenyzője közül hozta el az ezüstérmet -, hogy megmutassa nekünk, aztán pedig egy kicsit tanítgasson minket arra, hogy a zöldségekből, gyümölcsökből mennyi csodaszép dolog készíthető.
Tátott szájjal néztük a kezét,
hogy "varázsol" a répából,
a karalábéból rózsát, a kiviből kis egeret....
Mi is nagyon igyekeztünk: kis virágokat,
szívecskéket készítettünk.
Miután Judit néni segítségével mindannyian kipróbáltuk az ételszobrászatot, kellőképpen megéheztünk.
Csilla óvó néni finom mártogatósokat (DIP-ket) készített nekünk, amibe a feldarabolt nyers zöldségeket mártogattuk. Bizony volt aki, máskor nem, de így most megette.
Csilla óvó néni leírta a recepteket, hogy ha kedvük lenne az Anyukáknak, otthon is eltudják készíteni:
Túrós retek dip
Hozzávalók: 10 retek, 10 dkg túró, só, tejföl.
A retket lereszelem, megsózom, majd 10 perc állás után a
levével együtt összekeverem a túróval, tejföllel krémesítem és jól lehűtöm.
Sajtos-diós dip
1 tömlős sajt (camping stb.), 3 ek. darált dió, 1 g . zúzott fokhagyma, 3 ek. tejföl,
pici só, pici bors.
Alaposan összekeverem, majd a hűtőben hagyom összeérni.
Soksajtos dip
25 dkg ricotta v. natúr krémsajt, 1 tömlős sajt, 10 dkg
reszelt trappista, 3 dkg reszelt füstölt sajt, 1 g . fokhagyma, ½ kk. bazsalikom,
2 ek. olívaolaj, csipet só, bors.
A hozzávalókat összekeverjük, ha túl sűrű, tejföllel
lazíthatjuk.
Krémes mártogatós
10 dkg kígyóuborka reszelve, 1 kis csokor petrezselyem, 8-10
citromfűlevél, 1 csokor snidling, 4
g . fokhagyma, 25 dkg camembert sajt, 25 dkg túró, 25 dkg
natúr vajkrém, 1 dl
tejföl, só.
Botmixerrel összekeverjük a fűszereket, a sajtokat
hozzákeverjük és habosítjuk.













